Cauta pe NET cu BusoLA

miercuri, 6 ianuarie 2010

DRAGOBETELE Acest Valentine romanesc

Fiul lui doch Babel, Dragobetele a fost sărbătorită pe 24 februarie. Sărbătoarea Dragobete este considerată echivalentul românesc al celebrarea de Valentine's Day sau de Valentine's Day, sărbătoare a iubirii. 24 februarie, probabil, a insemnat pentru omul arhaic în zilele de primăvara devreme atunci când natura se trezeşte, ursul iese din cuib, păsările caute cuibul lor şi omul care a trebuit să împartă bucuria de a naturii.

Magic entitate similară cu Eros sau Cupidon, Valentine blajinitatea Dragobetele diferi de la tradiţia catolică, este un frumos, plin de viaţă şi o erupţie cutanată. Preluat de la vechilor daci, unde Dragobetele era un amant şi un naş al poliţiei, românii dragostea Dragobete transfigurat protector al celor care îndeplinesc zile Dragobete, dragostea de a lua toate an, la fel ca păsările situaţiei "" în această zi.

În această zi de bucurie răsuna mic sat de români şi a spune fete Dragobete sărutat. Există multe credinţele populare cu privire la Dragobete. Deci, a spune că cei care participă la această sărbătoare a fost să fie protejate de boli, mai ales pe jos, şi că Dragobetele îi ajută managerii de a avea un an fructuos. Pune în vacanţă, fete şi a tinerilor întâlnit în biserică şi a mers să se uite în pădure şi pajişti, cu flori de primăvară. În România de sud (Mehedinti), fetele întors în sat de rulare, de obicei, numite de zbor, urmat de un copil care a căzut. În cazul în care băiatul era agil şi de a ajunge, iar fata a iubit, Kiss la vederea tuturor. Kiss înseamnă un angajament de doi ani sau mai mult, Dragobetele este o oportunitate pentru comunitate pentru a afla ceea ce este cel mai pregătit pentru nunti de iarnă.

Nu persoanele în vârstă nu sunt permanente pentru nimic, ziua Dragobetelui a trebuit să aibă grijă de toate puii de găină în curte, dar păsările cerului. Pentru aceasta zi nu de sacrificare a animalelor, pentru că de cuplare ar fi ciudat. Femeile sa dus la întâlni un om din alt sat, pentru a fi iubit tot anul. Big Girls se agită cu patch-uri de zăpadă noaptea trecuta, ai sunat de zăpadă, şi a apei de la topit zapada, a fost folosită în timpul campaniei pentru frumusetea si vraji dragoste diferite.

O altă traditie spune că a fost transformat în furtună iarba de apel Dragobete, Maicii Domnului, după ce nesăbuitul îndrăznit mizerie le căi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu